Mézeskalács

2016-03-29

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 60m

Csehné Horváth Zsuzsanna receptje

Egyéb hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 bögre porcukor
  • 7 dkg vaj
  • 1/4 bögre méz
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk.

Lépés  2

Amit összekeveredtek a hozzávalók, már nyújthatjuk is. Körülbelül 3 mm vastagságúra nyújtjuk és különböző formákat szúrunk ki belőle.

Lépés  3

170 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. A cukorkákat még sütés előtt nyomkodjuk bele a tésztába.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.