“Mindenmentes” zabkeksz

2016-02-25

  • Mennyiség: 10
  • Főzési idő: 45m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 10 dkg méz/mézpótló cukorbetegek számára
  • 15 dkg Liga margarin
  • 10 dkg diabetikus étcsokoládé
  • 10 dkg GM zabpehelyliszt
  • 15 dkg GM zabpehely
  • 1 kávéskanál fahéj
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet adalékmentes só

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mindenmentes: nem tartalmaz glutént, tejet,tojást, cukrot!

Lépés  2

Előmelegítem a sütőt 175 °C-ra.

Lépés  3

A zabpehelylisztet elkeverem a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint a "mézet" és a csokoládét megolvasztom, majd összekeverem a száraz alapanyagokkal.

Lépés  4

Pihentessük fél órára a hűtőben.

Lépés  5

A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálok, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és egy villa segítségével lelapítom.

Lépés  6

Előmelegített sütőben 175 °C-on, 10-15 perc alatt megsütöm.

 

Átlag pontszám

(2.7 / 5)

2.7 5 6
Értékeld a receptet

6 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.