Mogyorós csirkés spagetti

2016-03-04

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 30m

Egyéb hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg spagetti
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 15 dkg mogyoró
  • 3 kanál keményítő

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra és sózzuk meg ,valamint szórjuk meg borssal. Rakjuk bele egy keverőtálba és keverjük át a keményítővel.Hagyjuk állni.

Lépés  2

Főzzük ki a tésztát forró,sós vízben.Ügyeljünk arra,hogy a tészta ne főljön szét. Ha megfőtt,akkor szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.

Lépés  3

A fokhagymát,mogyorót vágjuk apróra.Egy serpnyőt hevítsünk fel és öntsük bele az olívaolajat,majd rakjuk rá a csirkemellcsíkokat és pirítsik meg. Ha kifehéredett a ús,akkor szórjuk meg a durvára vágott mogyoróval,fokhagymával,sóval,borssal.

Lépés  4

Pirítsuk össze alaposan 3-4 perc alatt,majd dobjuk rá a kifőtt tésztát és forgassuk át. Locsoljuk meg szójaszósszal és 2-3 percig forraljuk,folyamatos keverés mellett. Tálaláskor szórjuk meg pirított mogyoróval.

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Ír krémlikőr házilag

  • Parajjal töltött fogasfilé friss salátával

  • Narancsos forralt bor

  • A legfinomabb flódni karácsonyra

  • Lazactatár

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.