Narancslekvár,mint gasztroajándék

2016-10-25

  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 2 kg narancs
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 50 dkg cukor
  • 1 tasak dzsemfix vagy pektin(felh.szerint)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A narancsokat mossuk meg és 2 db-nak óvatosan reszeljük le a héját.A citromot is mossuk meg és szintén reszeljük le a héját.A maradék narancsokat hámozzuk meg és vágjuk kockára.

Lépés  2

Rakjuk egy edénybe és keverjük el a cukorral és keverjük bele a dzsemfixet,majd lassan kezdjük el főzni.Adjuk hozzá a narancsok levét és a fűszereket.Facsarjuk le a citromot és a levét főzés közben adjuk hozzá a lekvár alaphoz.

Lépés  3

Gyakran kevergessük a lekvárt és alacsony fokozatos főzzük,hogy ne égjen oda. Közben egy narancsnak a héját vágjuk apró kockára és adjuk hozzá a finom lekvárhoz a lereszelt héjakkal együtt. Kb.35-40 perc alatt elkészülünk vele.

Lépés  4

A kész lekvárt még melegen töltsük csírátlanított üvegekbe és azonnal zárjuk le és fordítsuk fej tetőre. Hagyjuk így állni egy fél napot.Ezután címkézzük fel és már adhatjuk is ajándékba. Kíváló kísérője sajtoknak és egyéb sült húsoknak is.

Átlag pontszám

(1 / 5)

1 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.