Narancsos forralt bor

2016-10-28

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 30m

Hideg téli estékre ajánljuk most egy remek forró italt.

Egyéb hozzávalók

  • 8 dl vörös bor
  • 1 dl vodka
  • 1 db narancs
  • 6 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál kardamom
  • 1 kávéskanál friss gyömbér
  • 1 db egész fahéj
  • 3 db egész szegfűszeg

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A narancsot vágjuk ketté és facsarjuk ki.A narancshéjból vágjunk vékony csíkokat.

Lépés  2

A bort melegítsük fel, de ne hagyjuk forrni! Adjuk hozzá a többi alapanyagot: a cukrot, a fűszereket, illetve a vodkát vagy gyümölcshéjat és levet.

Lépés  3

Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le, és úgy szervírozzuk.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.