Narancsos madártej

2016-02-09

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 45m

Az egyik legnagyobb kedvenc!

Mi most egy kis csavart vittünk adologba,mert naranccsal bolondítottuk meg.Mennyei!

Egyéb hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 1,5 l tej
  • 30 dkg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db narancs

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tejet felforraljuk cukorral és vaníliával. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Egy edényben vizet forralunk, 5 evőkanál cukorral és kevés reszelt narancshéjjal.

Lépés  2

Beleszaggatjuk a galuskákat, és gyöngyöző vízben megfőzzük őket. A tojássárgákat a cukorral kihabosítjuk, majd a forró tejbe öntjük, és néhány pillanatig forraljuk, ezután lekapcsoljuk.

Lépés  3

A narancs héját vékony csíkokra vágjuk, és kevés cukron átforgatjuk, majd belekeverjük a forró madártejbe. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Átlag pontszám

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Karácsonyi puncsgolyócskák

  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Puszedli karácsonyra

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Hozzászólás (1)

  1. Beküldte: Tanács Károly on 2016-02-10

    Finom!

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.