Nyuszi pogácsa

2016-03-01

  • Mennyiség: 8
  • Főzési idő: 1:30 h

Kisné Isaszegi Katalin receptje

Egyéb hozzávalók

  • 40 dkg liszt /pogácsa/
  • 2 evőkanál cukor /pogácsa/
  • 1 csomag porélesztő /pogácsa/
  • 1-2 csipet só /pogácsa/
  • 1 kis doboz tejföl /pogácsa/
  • 0,5 dl víz /pogácsa/
  • 2 evőkanál vaj /pogácsa/
  • 1 darab tojás /pogácsa/
  • 5 evőkanál liszt /nutellás keksz/
  • 5 evőkanál olvasztott nutella /nutellás keksz/
  • 1 darab tojás /nutellás keksz/

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A vajat, a tejfölt, a vizet és az élesztőt összekeverem, majd összegyúrom a liszttel, cukorral és sóval.

Lépés  3

1 órát pihentetem, majd pici, pogácsa nagyságú gombócokat formázok, kicsit oválisra, ollóval bevágom a füleket, fülpiszkálóval pedig szemeket nyomok a nyuszinak.

Lépés  4

Kivajazott tepsibe kisütöm, amíg szép halvány barna nem lesz.

Lépés  5

A nutellás kekszhez a tojást felverem, hozzáadom a lisztet és nutellát, jól összekeverem. Ha túl sűrű, vízzel lehet hígítani, de ne legyen túl híg, mert a sütőben is megolvad még jobban.

Lépés  6

Kanállal halmokat rakunk a kivajazott tepsibe, kicsit távol egymástól. Kb. 10 percig sütjük és kész is van. Ebből a mennyiségből kb. 15 db lesz.

Recept Típusa: Címkék:, ,
Átlag pontszám

(3.3 / 5)

3.3 5 6
Értékeld a receptet

6 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Hidegtál

  • Hajtogatott tepertős pogácsa

  • Tojásos fasírt tekercs

  • Barackos piskóta

  • Citrusos-gránátalmás kacsamell saláta

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.