Nyuszi torta

2016-03-08

Pirgi Melinda és Holmárné Pirgi  Szilvia receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 db tojás /tészta a fejhez/
  • 6 evőkanál cukor /tészta a fejhez/
  • 1 tasak főzés nélküli csokoládés krémpor /tészta a fejhez/
  • csipet só /tészta a fejhez/
  • 250 ml tejszín /krém a fejhez/
  • 200 ml tej /krém a fejhez/
  • 1 tasak főzés nélküli vanília krémpor /krém a fejhez/
  • 50 g étcsoki /máz a fejre/
  • 50 g tejcsoki /máz a fejre/
  • 50 ml tejszín /máz a fejre/
  • 50 g vaj /máz a fejre/
  • 2 kk likőr /máz a fejre/
  • Fül és nyakkendő hozzávalói:
  • 25 dkg darált keksz /első réteg/
  • 5 dkg margarin /első réteg/
  • 5 dkg porcukor /első réteg/
  • 1 dl tej /első réteg/
  • 20 dkg túró /második réteg/
  • 10 dkg porcukor /második réteg/
  • 2 dl habtejszín /második réteg/
  • 1 tasak vaníliás cukor /második réteg/
  • 2 tasak hidegen kikeverhető pudingpor/harmadik réteg/
  • 5 dl tej /harmadik réteg/
  • 1 tasak vaníliás cukor /harmadik réteg/
  • 2 dl abtejszín /negyedik réteg/
  • 5 dkg porcukor /negyedik réteg/

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Nyuszi feje: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, félidőben hozzákanalazva a cukrot. Amikor már jó kemény, egyszerre hozzákeverjük a tojások sárgáját is, majd a csokoládés krémport is – de ezt már a robotgép alacsony fokozatával, hogy ne törjön össze a hab. Sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb, kb. 20 x 20 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, és az előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük. Kivesszük és teljsen kihűlni hagyjuk.

Lépés  2

A krémhez a tejszínt a tejjel egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vanília krémport és habverővel addig keverjük, amíg megszilárdul. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük, majd elkészítjük a tetejére a mázat. A mázhoz a csokit a tejszínt és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk (vagy mikróban 30-30 másodpercekre betéve és megkeverve), hozzákeverjük az áfonyát vagy ha nincs, valamilyen gyümölcsös likőrt, és hagyjuk kihűlni. A még folyós, de már nem meleg mázat a krém tetején egyenletesen elosztjuk, és a süteményt a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

Lépés  3

Fül és nyakkendő elkészítése: A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a ramával és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát. A túrót, ha darabos, krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk.

Lépés  4

A Gála krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrémre simítjuk.

Lépés  5

A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük.

Lépés  6

A torta díszítéséhez felvert tejszínt használjunk különböző ételfestékekkel megszínezve.

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Kókuszos kocka

  • Lilahagyma lekvár,mint karácsonyi ajándék

  • Albert kekszes süti karácsonyra

  • Túrós pogácsa

  • Marcipános nyuszi

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.