Paleós sós-stangli

2016-03-15

  • Mennyiség: 8
  • Főzési idő: 25m

Medovarszki Tamásné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg zabpehelyliszt
  • 1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl kókusztej
  • 1 dl víz (a kókusztejhez keverjük)
  • 1 darab tojás
  • 2 teáskanál só (púpos teáskanállal)
  • 1 darab tojás (a süti tetejére)
  • 5 dkg lenmag (a süti tetejére)
  • 5 dkg köménymag (a süti tetejére, aki szereti)
  • 5 dkg szezámmag

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra. Derelyevágóval vékony kis rudakat vágunk belőle és utána a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, szépen sorban belerakosgatjuk.

Lépés  3

A tojást egy bögrébe feltörjük, elkeverjük, majd a vékony rudakat bekenegetjük a tojással. Közben a sütőt bemelegítjük. Rászórjuk a tojásra a lenmagot, szezámmagot, vagy köménymagot, ki mit szeret. Lehet vegyesen is. Kb. 20-25 percet sütjük közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült.

Lépés  4

Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük a paleós sós-stanglikat. Már langyosan is fogyasztható.

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(4.6 / 5)

4.6 5 28
Értékeld a receptet

28 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.