Palócleves

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 45m

Medovarszki Tamásné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg csontnélküli csirkehús
  • 1 darab kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 doboz kisebb doboz tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 késhegynyi fehérbors
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 1 késhegynyi oregánó
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 2 evőkanál étolaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A vöröshagymát és a csirkehúst összekockázzuk, majd az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, s rászórjuk a pirospaprikát, majd rádobjuk a csirkehúst, a sót és a többi fűszert is hozzászórjuk, s pörköltet készítünk belőle kb. 3 dl vízzel.

Lépés  3

Ha kb. fél ig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a fennmaradó 1,2 liter vízzel. Ha megfőtt minden, a tejfölt a liszttel összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit beleöntünk a leves levéből. s villával jó csomómentesre elkeverjük.

Lépés  4

Félrehúzzuk a lábost, s teaszűrő segítségével beleöntjük a levesbe, s jól megkevergetjük. 

Lépés  5

A lábost visszatesszük a tűzhelyre, s forrástól számítva kb. 8-10 percig keverjük, s el is készül a levesünk.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.