Parajjal töltött fogasfilé friss salátával

2016-10-31

Egyéb hozzávalók

  • 80 dkg fogasfilé
  • 40 dkg paraj levél
  • 10 dkg vaj
  • 1 kanál zselatin
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 db citrom
  • 1 tasak friss madársaláta
  • 1 tasak rukkola

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A halfiléket vágódeszkára helyezzük és lefedjük háztartási fóliával.Óvatosan klopfolóval megütögetjük,hogy egyenletes legyen.

Lépés  2

Sózzuk,borsozzuk,majd citromlevelet csepegtetünk rá és megszórjuk száraz zselatinnal.

Lépés  3

A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrásban lévő vízben néhány percig forrázzuk, majd leszűrjük, és a szétnyomott fokhagymával ízesített vajjal összekeverjük.Az előkészített fogasfilékre rakjuk a parajos tölteléket és szorosan felcsavarjuk,majd háztartási fóliába és alufóliába csavarjuk.

Lépés  4

Forró vízbe rakjuk és gyöngyözve főzzük 20 percig a tekercseket. Ha letelt a 20 perc óvatosan kiemeljük a vízből a tekercseket és hagyjuk kihűlni.

Lépés  5

Ha hidegtálra rakjuk,akkor ilyenkor rakhatunk rá nehezéket,hogy préselődjön a tekercs. Tálalás előtt távolítsuk el a fóliákat és szeleteljük tetszőlegesen a halat.

Lépés  6

Ha melegen tálalajuk ,akkor javaslom,hogy egy serpenyőbe melegítsünk vajat és a szeleteket forgassuk meg rajta. Köretnek friss salátát javaslok vagy jázmin rizst ,egy finoman elkészített sajtmártással.

Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.