Pikáns alma lekvár

2016-02-06

  • Mennyiség: 12
  • Főzési idő: 1:30 h

Ezt a finom lekvárt készíthetitek palacsinta tölteléknek vagy akár egy finom linzerkarikához.

Isteni finom!

Egyéb hozzávalók

  • 2 kg alma
  • 50 dkg cukor
  • 1 tasak dzsemfix
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 db citrom lereszelt héja

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A meghámozott, kimagozott almát vágjuk egyforma kockákra. A cukrot és a zselésítő port keverjük össze, öntsük a gyümölcsökkel együtt egy fazékba. Adjuk hozzá az egéb ízesítőket is. Kevergetve forraljuk föl, és főzzük 20 percig.Turmxoljuk le és forraljuk ki. Töltsük üvegekbe, és azonnal zárjuk le.

Átlag pontszám

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet

3 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Baracklekvár narancslikőrrel

  • Vegyes gyümölcs lekvár

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.