Pikáns hagymakrémleves

2016-03-04

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 30m

Egyéb hozzávalók

  • 2 db póréhagyma
  • 1 db salottahagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek.olívaolaj
  • 1 L zöldségalaplé
  • 20 dkg burgonya
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokos snidling

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk.

Lépés  2

Ezután hozzáöntjük a zöldség alaplevet, beletesszük a megpucolt és kisebb darabokra vágott burgonyát, felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul.

Lépés  3

Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük a levest. Végül hozzákeverjük a tejszínt, sóval és fehérborssal (nem feketét használtam a leves világos színe miatt!) ízesítjük, újra forraljuk. A metélőhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk.

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Korhely halászlé

  • Babgulyás

  • Sütőtökkrémleves

  • Palócleves

  • Brokkoli krémleves

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.