Puncs szelet

2016-11-29

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 10 tojás /tészta/
  • 20 dkg porcukor /tészta/
  • 20 dkg liszt /tészta/
  • 1 csomag sütőpor /tészta/
  • 20 dkg porcukor /töltelék/
  • 10 dkg kakaópor/töltelék/
  • 10 dkg baracklekvár/töltelék/
  • 1 db vaníliarúd/töltelék/
  • 1 dl rum/töltelék/
  • 1 db narancs reszelt héja/töltelék/
  • 1 db citrom leves /máz/
  • 1-2 evőkanál rumos meggy leve /máz/
  • 25 dkg porcukor /máz/

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojásokat szétválasztjuk. A piskótához a fehérjéből 5 dkg porcukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját habosra keverjük a maradék 5 dkg porcukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, és sima masszává keverjük.

Lépés  2

A tészta egyharmadát vajjal kikent, liszttel beszórt tortaformában kisütjük. A tészta többi részét sütőpapírral bélelt tepsiben kb. ujjnyi vastagon elkenve megsütjük. A tortaformában kisütött piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alja és a teteje belső felét bekenjük baracklekvárral, majd a tetejét a bekent oldalával felfelé visszatesszük a tortaformába.

Lépés  3

A külön sütött lapot kockára vágjuk. A 20 dkg porcukrot 1 1/2 dl vízzel és a vaníliarúddal felforraljuk. Hozzáöntjük a rumot, a vaníliarudat kidobjuk, és beleszórjuk a narancshéjat.

Lépés  4

Ezzel a sziruppal meglocsoljuk az összevágott piskótát, óvatosan összekeverjük a kakaóval, majd az egész masszát rákenjük a tortaformába helyezett lapra.Majd ráhelyezzük a másik lapot.

Lépés  5

Kicsit lenyomkodjuk, megfelelő nehezéket helyezünk rá, és legalább 2 óra hosszát állni hagyjuk. A cukormázhoz a citrom levét és a rumos meggy levét kikeverjük a 25 dkg porcukorral.

Lépés  6

A tortáról levesszük a tortakarikát, tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral, és bevonjuk a rózsaszínű cukormázzal.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Bólé friss gyümölcsökből

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.