Puszedli karácsonyra

2016-10-25

  • Mennyiség: 4-6
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 3 egész tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 35 dkg méz
  • 5 dkg fagyos vaj
  • 70 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • ízlés szerint: őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, 1 citrom reszelt héja,

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a szódabikarbónát és alaposan összedolgozzuk.Lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtjuk.

Lépés  2

Kisebb pogácsaszaggatóval, vagy formával kiszaggatjuk. Előmelegített, forró (200 C fok) sütőben, megsütjük. Nagyon ügyeljünk,mert gyorsan megsül!

Lépés  3

Máz: 3 tojás fehérjét 24 dkg porcukorral 1 evőkanál citromlével gőz felett habbá verjük. Ebben forgatjuk meg a kisült puszedliket.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.