Rakott skót tojás

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 40m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 darab vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 50 dkg darált hús
  • 9 darab tojás
  • 1 darab zsemle
  • 1 darab húsleveskocka
  • ízlés szerint só
  • bors
  • 0.5 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

Zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, hússal, nyers tojással, sóval, borssal, őrölt paprikával, zsemlemorzsával összedolgozzuk.

Lépés  3

1 db vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk kevés olajon megdinszteljük, és a fasírtmasszához adjuk.

Lépés  4

Szalonnát kis kockára vágjuk, és kisütjük.

Lépés  5

Zsír felét tepsi aljába öntjük, és a meghámozott, karikára szeletelt burgonyát ráterítjük.

Lépés  6

Zsír felét tepsi aljába öntjük, és a meghámozott, karikára szeletelt burgonyát ráterítjük.

Lépés  7

Zsír felét tepsi aljába öntjük, és a meghámozott, karikára szeletelt burgonyát ráterítjük.

Lépés  8

Addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul és a nedvességet teljesen magába nem szívja.

Lépés  9

Közben a főtt tojásokat megpucoljuk, és a fasírtmasszába csomagoljuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

Lépés  10

Félbevágjuk, és a megsült burgonya tetejére fektetjük.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.