Ropogós csülök

2016-09-06

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 3:20 h

Egyéb hozzávalók

  • 4 db első csülök
  • 3 evőkanál só
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma apróra vágva
  • 1 mk majoranna
  • 5 szem egész bors
  • 1 kg sárga burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 kanál étolaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 3 db babérlevél
  • 5 kanál zsír
  • 1 csipet őrölt bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A csülköket perzseljük meg alaposan.

Lépés  2

Vágjunk fel egy fej hagymát és pirítsuk meg olajon. Adjuk hozzá a babérlevelet,fokhagymát és a majorannát. Futtassuk meg és öntsük fel annyi vízzel,hogy a 4 db csülök beleférjen és ellepje.

Lépés  3

Forraljuk fel,majd főzzük addig a csülköket,ameddig puha nem lesz.Időközben sózzuk meg a főzőlevet. Közben a burgonyát főzzük meg héjában és hagyjuk kihűlni,majd vágjuk cikkekre.

Lépés  4

A maradék 3 fej hagymát dinszteljük meg a zsíron,majd ha már puha a hagyma,akkor őröljünk rá borsot,szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel.

Lépés  5

Ha megfőtt a csülök ,akkor rakjuk tepsire,locsoljuk meg a főzőlével és előmelegített sütőben süssük 220-240 fokon ,addig még szép ropogós nem lesz.

Lépés  6

A cikkekre vágott burgonyát süssük meg bő forró olajba és keverjük össze a dinsztelt hagymával.

Lépés  7

Tálaláskor a hagymás burgonyára tálaljuk a ropogós csülköt. Jó étvágyat.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Csokoládé torta

  • Sajttorta

  • Tejpite

  • Gesztenyével töltött csirkemell

  • Füstölt sajtkrémleves

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.