Roston sült harcsafilé joghurtos kevert salátával

2016-10-27

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 45m

Egyéb hozzávalók

  • 8 szelet harcsafilé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 marék ruccola
  • 1 marék madársaláta
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db uborka
  • 1 db retek
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 csipet friss kapor
  • 4 kanál méz
  • 2 kanál ecet

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A halszeleteket sózzuk és borsozzuk,majd facsarjuk rá kevés citromlevet. Hagyjuk állni 5 percet.

Lépés  2

A zöldségeket mossuk meg majd vágjuk csíkokra és rakjuk bele egy nagy üvegtálba. A mézet keverjük ki az ecettel és vékony sugárba adjunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál vizet. Ha megvagyunk az öntettel ,akkor keverjük át vele a salátát ,majd öntsük rá a joghurtot és azzal is keverjük át,végül szórjuk meg a friss kaporral.

Lépés  3

Keverjük össze és tálalásig hagyjuk a hűtőszekrénybe. A halszeleteket csepegtessük le és forgassuk meg lisztbe. A vajat melegítsük fel és adjunk hozzá kevés olívaolajat is. Ha forró a zsiradék,akkor helyezzük bele a halszeleteket és 2-3 perc alatt süssük készre a halszeleteket.

Lépés  4

Tálaláskor a hideg salátára helyezzük a forró halszeleteket és kínáljunk mellé citromot. Ha grillezzük a halat,akkor ne lisztezzük!

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.