Roston sült lazac vajas petrezselymes burgonyával

2016-10-07

  • Elkészítési idő: 30m

Egyéb hozzávalók

  • 80 dkg lazacfilé
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek só
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 80 dkg sárga burgonya

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Hámozzuk meg a burgonyákat és vágjuk kockára. Sós vízben főzzük puhára. A petrezselyemzöldet mossuk meg és aprítsuk fel. Közben készítsük elő a lazacot. A halszeleteket sóval meghintjük . A citromot félbe vágjuk és meglocsoljuk vele a halszeleteket. Ha megfőtt a burgonya szűrjük le. Egy serpenyőben melegítsünk 5 dkg vajat,szórjuk rá a petrezselymet és öntsük rá a burgonyát,szórjuk sóval és fehérborssal. Forgassuk át és rakjuk félre. Serpenyőben melegítsünk olívaolajat és rakjuk bele a maradék vajat. Ha felmelegedett,akkor helyezzük bele a lazacszeleteket és süssük meg egyenletes hő alatt 3-4 perc alatt. Tálaláskor helyezzük a petrezselymes burgonya mellé a vajon sült lazacot és citromkarikát adjunk mellé. Friss salátát is kínálhatunk mellé.

Lépés  2

Közben készítsük elő a lazacot.A filéket vágjuk 2-3 ujjnyi szeletekre. A halszeleteket sóval meghintjük . A citromot félbe vágjuk és meglocsoljuk vele a halszeleteket.

Lépés  3

Ha megfőtt a burgonya szűrjük le. Egy serpenyőben melegítsünk 5 dkg vajat,szórjuk rá a petrezselymet és öntsük rá a burgonyát,szórjuk sóval és fehérborssal. Forgassuk át és rakjuk félre.

Lépés  4

Serpenyőben melegítsünk olívaolajat és rakjuk bele a maradék vajat. Ha felmelegedett,akkor helyezzük bele a lazacszeleteket és süssük meg egyenletes hő alatt 3-4 perc alatt. Tálaláskor helyezzük a petrezselymes burgonya mellé a vajon sült lazacot és citromkarikát adjunk mellé. Friss salátát is kínálhatunk mellé.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.