Sajtos csiga-tekercs

2016-03-22

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 60m

Fodor Emese receptje

Egyéb hozzávalók

  • 400 ml tej
  • 21 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojás fehérje
  • 3 evőkanál étolaj
  • 700 g liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 50 g vaj,olvasztva
  • 1 darab tojás sárgája
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál tej

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben. Gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával. Osszuk két egyenlő részre, és hagyjuk meleg helyen, letakarva 20 percig pihenni.

Lépés  2

Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 25 cm hosszú téglalappá, kenjük meg őket az olvasztott vajjal, szórjuk meg a reszelt sajttal, és szorosan tekerjük fel. Éles késsel vágjuk az egyik oldalról 1 cm-es vastagságú szeletekre (teljesen ne vágjuk át !).

Lépés  3

Az első tekercset hajtsuk középre, aztán egyet balra, egyet jobba, megint középre, balra… Meleg helyen hagyjuk kelni a tekercseket 40 percig. Kenjük meg a sárgája, olaj, tej keverékével. Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 40-45 percig.

Átlag pontszám

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet

7 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.