Sajtos hajtovány

2016-02-19

  • Mennyiség: 10
  • Főzési idő: 3:00 h

Fodor Emese receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 darab tojás
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2 darab tojásfehérje

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját. Duplájára kelesztjük, ha megkelt, kettévesszük, kinyújtjuk, és a sajtkrémmel betöltjük, feltekerjük mint a bejglit, aztán háromszögekre vagdossuk.

Lépés  2

A sajtkémet úgy készítjük, hogy a hozzávalóit jól eldolgozzuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, sajttal, szezámmaggal megszórhatjuk. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 45
Értékeld a receptet

45 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.