Sajtos kifli gluténmentesen

2016-03-30

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 40m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 25 dkg GM kenyérliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1,5 dl joghurt/kefír

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sütőport és a sót, összekevertem. Kimértem a vajat, azt is beletettem és kézzel elmorzsoltam a liszttel, végül beleöntöttem a joghurtot is és kézzel összegyúrtam.

Lépés  3

Kör alakúra, kb. 4 mm vékonyra nyújtottam, szélesebbik felétől feltekertem és kifli alakúra formáztam, A kifliket sütőpapíros tepsibe rakosgattam. Tetejüket tojással lekentem, reszelt sajttal megszórtam és 180 fokra előmelegített sütőbe légkeveréssel sütöttem 5-7 percet, majd további 15 percet 160 fokos sütőben.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.