Sajtos pogácsa

2016-03-26

  • Mennyiség: 12
  • Elkészítési idő: 1:40 h

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 darab tojás sárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 15 dkg reszelt trappista sajt a tetejére

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt.

Lépés  3

A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

Lépés  4

A tésztát 20 percig kelesztjük,

Lépés  5

majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük.

Lépés  6

Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk.

Lépés  7

Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet,

Lépés  8

majd felvert egész tojással lekenjük. Reszelt sajtot szórunk rá

Lépés  9

és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(4.3 / 5)

4.3 5 28
Értékeld a receptet

28 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Hozzászólások (4)

  1. Beküldte: toldi auguszta on 2016-03-27

    Nagyon finom lett,gratulálok Kautz József!!!

      Válasz
  2. Beküldte: toldi auguszta on 2016-03-27

    Nagyon finom lett,köszönöm,Józsi!!!!

      Válasz
  3. Beküldte: toldi auguszta on 2016-03-27

    Nagyon finom,köszönöm,Józsi

      Válasz
  4. Beküldte: Kolozsi Zsuzsanna on 2016-03-27

    Nagyon guszta. Ha ez lesz a nyerő, kérek egy tepsivel belőle.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.