Sajtos-tejszínes pogácsa

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg szezámmag

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

Margarint a főzőtejszínnel, kikeverjük.

Lépés  3

Hozzáadjuk a sütőporral,fűszerpaprikával elkevert elkevert lisztet.

Lépés  4

Belereszeljük a sajt háromnegyedét és jól összedolgozzuk.1 órát a hűtőbe tesszük.

Lépés  5

Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk.

Lépés  6

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk,tojások sárgájával lekenjük.Egyik részét szezámmaggal másik részét reszelt sajttal szórjuk meg.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.