Somlói kocka

2016-02-25

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 2:00 h

Fodor Emese receptje

Egyéb hozzávalók

  • 4 darab tojás / sárga piskóta/
  • 4 evőkanál liszt / sárga piskóta/
  • 4 evőkanál cukor / sárga piskóta/
  • 4 darab tojás /barna piskóta/
  • 3 evőkanál liszt /barna piskóta/
  • 1 evőkanál kakaópor /barna piskóta/
  • 4 evőkanál cukor /barna piskóta/
  • 1 csomag vaniliás puding
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál víz

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a piskótalapokat. Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot. A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.

Lépés  2

A kakaós piskótára kenjük a vaníliapudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokipudinggal megkenünk, majd végül rátesszük a habtejszínt.
2-3 evőkanál vizet, cukrot, kakaóport összemelegítünk, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól kifagyasztjuk.

 

Átlag pontszám

(4.4 / 5)

4.4 5 43
Értékeld a receptet

43 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.