Sonkás tészta

2016-03-30

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 60m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg sonka
  • 50 dkg masni tészta
  • 5 darab tojás
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A sonkát vékony, csíkokra, a megtisztított hagymát apróra vágjuk. A margarinon világosra pirítjuk a hagymát, és megfuttatjuk rajta a sonkát . A tésztának az enyhén sós, olajos vizet felforraljuk, és a lobogó vízbe téve az újraforrásig főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt .

Lépés  3

A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel, megsózzuk, keverünk bele egy kevés kakukkfüvet és bazsalikomot, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját is.

Lépés  4

Egy tűzálló tálba beleöntjük a sonkás hagymát, összekeverjük a leszűrt tésztával, majd ráöntjük a tojásos keveréket. Finoman összekeverjük, hogy ne törjön, letakarva 180fokon légkeveréssel kb. 20-25 percig sütjük

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.