Sonkás tormás ricottakrém

2016-03-22

  • Mennyiség: 1
  • Elkészítési idő: 20m

Palkó Dorottya receptje

Egyéb hozzávalók

  • 25 gr ricotta
  • 60 gr sonka
  • 2 szál újhagyma
  • 2 kiskanál torma
  • 2 kanál tejföl
  • só, bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én eléggé unom már a szokásos vaj-sajt-felvágott sablon mentén mozgó szendvicseket. Éppen ezért elég gyakran készítek különböző krémeket, amik némileg változatossá tudják tenni a reggelijeinket. Kipróbáltam már a camembert krémet olívabogyóval, az egyre felkapottabb avokádókrémet, na meg persze a jó öreg körözött is dobogós. Nagy kedvenc a humusz és a padlizsánkrém is. Utóbbit még Anyukámtól tanultam évekkel ezelőtt. A Húsvét közeledtével nem volt kérdés, hogy mindenképp megpróbálok összehozni valami finomságot, ami ízeiben az ünnepre emlékeztet.

Lépés  2

A ricottát, a tejfölt és a tormát keverd össze. A sonkát vágd kisebb kockákra, a hagymát pedig vékonyan karikázd fel. Önts az egészet a ricottás-tormás keverékhez, majd sózd-borsozd. (Nálunk a sonka elég sós magában is, így én a sózást kihagytam.) Tálald bagettel vagy valamilyen friss magos péksüteménnyel és sok-sok tavaszi zöldséggel.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.