Sonkatekercses hidegtál

2016-03-31

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 45m

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 16 szelet gépsonka
  • 1 üveg ecetes torma
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 kiskanál cukor /ízlés szerint/
  • 50 dkg francia saláta
  • 1 fej fodros saláta
  • 3 darab paradicsom
  • 1/2 darab kígyó uborka
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 darab csemegeuborka
  • 1/2 szál póréhagyma

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A besamelmártáshoz a 10 dkg vajból és a 10 dkg lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a 4 dl forró tejjel, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az ecetes tormával. Ízesítjük sóval, borssal és kevés cukorral.

Lépés  3

A franciasalátát tálra terítjük.

Lépés  4

A sonkaszeletek szélére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük.

Lépés  5

A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszíthetjük. A tálat a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. Ha a tálat előre elkészítjük /vendégvárónak/, a sonkatekercseket kenjük le aszpikkal, hogy ne színeződjenek el.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet

5 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.