Stefánia kocka

2016-03-31

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 60m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg vaj
  • 2 darab tojás
  • 3/4 l tej
  • 35 dkg kristálycukor vagy xilit
  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • Tetejére 25 dkg marcipán

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk.

Lépés  2

5 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakra kisodorjuk, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén vagy szél nélküli sütőlemezen világossárgára sütjük

Lépés  3

A tejből, a lisztből, a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral ha­bosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadagoljuk, s azzal még jól elkeverjük.

Lépés  4

Tetejére helyezzük a kinyújtott marcipánt.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.