Sült kacsacomb almás párolt káposztával

2016-10-25

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 4:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 marék friss kakukkfű
  • 1 kevés friss rozmaring
  • 1ek.só
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg kacsazsír
  • 1 dl víz
  • 1 nagyobb fej lilakáposzta
  • 15 dkg cukor
  • 5 kanál étolaj
  • 1 ek.só
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg
  • 4 db alma
  • 3 dl almalé

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A kacsacombokat bedörzsöljük sóval és borssal. Egy tepsibe szórjuk a felaprított hagymát, fokhagymát,zöldfűszereket és meglocsoljuk kevés zsírral valamint öntünk rá 1 dl vízet.

Lépés  2

Rárakjuk a kacsacombokat és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben, 100 fokon sütjük, kb. 240 percig.Közben ha kell pótoljuk az elpárolgott folyadékot.Amikor puha a hús, akkor emeljük a hőfokot és 180 fokon, szép pirosra sütjük a combokat.

Lépés  3

Párolt káposzta: A káposztát vékonyan legyaluljuk.A cukrot karamellizájuk és ráöntünk kevés olajat. Rászórjuk a káposztát és sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert is hozzáadjuk.Fedő alatt pároljuk.

Lépés  4

Az almát kimagozzuk, lereszeljük és ha félig megpárolódott a káposzta, akkor rászórjuk és alaposan elkeverjük tovább pároljuk.Közben almalével locsolgatjuk és készre pároljuk. Tálaláskor a párolt káposztára rakjuk a kacsacombokat. Készíthetünk mellé pecsenyelevet és valamilyen burgonya köretet is.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.