Sült oldalas pirított burgonyával

2016-08-27

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 4:00 h

Egyéb hozzávalók

  • 2 kg oldalas
  • 3 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kanál só
  • 1 csipet bors
  • 2 dl sör
  • 1 dl étolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kg burgonya
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az oldalast vágjuk fel 3 ujjnyi darabokra.Majd alaposan dörzsöljük be sóval, borssal, köménnyel.

Lépés  2

A meghámozott, cikkekre vágott hagymával és fokhagymagerezdekkel tepsibe tesszük, dobhatunk mellé 1-2 paprikát és paradicsomot,és a sört,olajat ráöntjük. Fedjük le szorosan alufóliával.

Lépés  3

Forró sütőben(100-120 fok) a levével időnként meglocsolva ropogós pirosra sütjük. Amikor elkészült, a zsírjából egy keveset felforrósítunk és ebbe megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.

Lépés  4

Rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és a karikára vágott főtt burgonyát.Alaposan összerázzuk. Tálaláskora burgonyára tálaljuk az oldalast és meglocsoljuk a szafttal.

Recept Típusa: Címkék:, ,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.