Sült paprika krémleves

2016-02-09

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 60m

A paprikából nagyon finom krémlevest készíthettek és érdemes felírni a bevásárlólistára ehhez néhány aapanyagot!

A gyömbért és a fokhagymát ki ne felejtsétek!

Egyéb hozzávalók

  • 5 db kaliforniai paprika
  • 2 db tv paprika
  • 5 ek.olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi kömény
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • 2 db sárgarépa
  • 2 kanál cukor
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi fehérbors
  • 8 dl víz
  • 2 dl tejszín

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagokat megpirítjuk.

Lépés  2

Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk. Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a végén megcukrozzuk.

Lépés  3

Legalább 15-20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, egy szitán pedig átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Korhely halászlé

  • Kókuszos kocka

  • Túrós pogácsa

  • Babgulyás

  • Ünnepi kávé

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.