Szakállas pogácsa

2016-03-31

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Koncz Andrea receptje

Egyéb hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál kefir
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 darab tojás sárgája
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt ömlesztett sajt
  • 3-4 darab háromszög natúr sajt
  • ízlés szerint bors
  • 20 dkg reszelt sajt(a "hempergetéshez"

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam).

Lépés  2

Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütöm. Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.

Lépés  3

A krém hozzávalóit simára keverem, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Karácsonyi puncsgolyócskák

  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Puszedli karácsonyra

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.