Szalagos fánk

2016-03-29

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 60m

Csehné Horváth Zsuzsanna receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 darab tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot

Lépés  2

Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk.

Lépés  3

Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük.

Lépés  4

A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.