Szilvalekváros-csokis kosárka

2016-03-26

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 30m

Nagy Krisztina receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 evőkanál útifűmaghéj
  • 250 ml víz
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál foszfátmentes sütőpor
  • 5 dkg szezámpehely
  • 5 dkg amarántliszt
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 2 marék szezámmag
  • 1 kg cukormentes szilvalekvár
  • 100 gr étcsokoládé ( 85 %-os kakaótartalmú )

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Glutén- laktóz-és cukormentes saját receptem. Gyorsan elkészíthető.

Lépés  2

Az útifűmaghéjat a vízzel elkeverjük és hagyjuk állni 10 percig. A tészta minden hozzávalóját összevegyítjük és egyforma golyókat formázunk belőle.

Lépés  3

A folyókat szezámmagba forgatjuk és sütőpapíros tepsibe egymástól távol helyezzük. Kézzel lelapogatjuk úgy, hogy a közepe kicsit mély legyen.

Lépés  4

A mélyedésekbe 1-1 jókra kanál lekvárt kanalazunk, majd csokidarabokkal megszórjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Jó étvágyat!

Átlag pontszám

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.