Szőlős almás rétes

2016-10-07

  • Elkészítési idő: 60m

Remek rétes recept!

Egyéb hozzávalók

  • 10 dkg dió
  • 10 db babapiskóta
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 50 dkg muskotályos szőlő
  • 2 db alma
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg margarin
  • 2 csomag réteslap

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A diót serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk.

Lépés  2

A baba piskótát megreszeljük. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, konyharuhába, szárazra törölgetjük. Az almákat meghámozzuk, bedörzsöljük a citromlével.

Lépés  3

Az egyik csomag réteslapot tiszta konyharuhára terítjük, minden lapot megkenünk olvasztott margarinnal. Megszórjuk a lapot a reszelt babapiskóta felével. A nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük az egyik almát, megszórjuk a dió, a szőlő és a fahéjas porcukor felével.

Lépés  4

Felhajtjuk a konyharuha segítségével, és ugyanezt tesszük a másik lap rétes csomaggal is. Majd a kikent sütőlemezre helyezzük. Olvasztott margarinnal megkenjük, majd forró sütőben enyhe pirosságig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, tálaláskor porcukrozzuk.

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Kefíres brownie

  • Lúdláb torta

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.