Sztrapacska

2016-02-07

  • Főzési idő: 45m

Légy te aki lenyűgözi a családot egy finom sztrapacskával.

Mi segítünk benne!Íme a recept:

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 2 kk só
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 pohár tejföl(300gr.)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Elkészítés: A reszelt krumpliból, egy tojásból, kevés sóból, egy kanál zsiradékból és annyi lisztből, amennyit felvesz, tésztát keverünk. Galuskát szaggatunk belőle és sós vízben kifőzzük.

Lépés  2

Ez alatt a lábasban kocára vágott füstölt szalonnát olvasztunk. A töpörtyűt kiszedjük.

Lépés  3

A kifőtt tésztát beletesszük a forró zsírba. Meghintjük és összekeverjük a juhtúróval, tejföllel, felforraljuk,összepirítjuk. A töpörtyűt a tálra rakott tészta tetejére tesszük.

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Értékeld a receptet

4 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Lángos

  • Rakott kel

  • Töltött krumpli

  • Kismalac krumplipüré

  • Csirke alakú krumplipüré

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.