Tejfölös gombakrémleves

2016-02-16

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 30m

Készítsetek egy igazán finom krémlevest néhány friss alapanyagból,melyet akár a piacon is beszerezhettek.

Egyéb hozzávalók

  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek. étolaj
  • 2 ek. vaj
  • 3 kanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 40 dkg gomba
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi bors

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A gombát(rakhatunk bele vargányát vagy laskát is) mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A megtisztított vöröshagymát vágjuk finomra. A vajat és az olajat rakjuk egy lábasba és melegítsük fel,majd szórjuk rá a hagymát egy csipetnyi sóval.

Lépés  2

Futtassuk meg és szórjuk rá a gombát.Pároljuk meg és közben szórjuk meg frissen őrölt borssal,sóval. Ha megpárolódott a gomba(kb.20 perc),akkor szórjuk meg liszttel és keverjük el.Engedjük fel forrásban lévő vízzel és forraljuk ki.Forralás után turmixoljuk le alaposan és akár át is szűrhetjük a levest.

Lépés  3

Forraljuk ki újra és a simára kevert tejfölt ,hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez. Szórjuk meg finomra vágott zöldfűszerekkel az elkészült levest és betétnek adjunk hozzá pirított kenyér kockát.

Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.