Tejfölös gombamártással sült hagymás csirkecomb

2016-03-29

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 8 darab csirkefelsőcomb
  • ízlés szerint só
  • 1.5 dl olaj
  • 1.5 dl bor
  • 2 darab vöröshagyma
  • 1 konzerv gomba
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl
  • ízlés szerint petrezselyem

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

A húst megmossuk, besózzuk. Olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.

Lépés  3

A bort aláöntjük, a hagymát a húsra szeleteljük, alufóliával letakarva előmelegített sütőben sütjük.

Lépés  4

Közben a szeletelt gombát olajon megpirítjuk, kissé megsózzuk, fűszerezzük. Meghintjük liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd a tejfölt ráöntjük.

Lépés  5

Kevergetve főzzük pár percig, és besűrűsítjük, majd felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

Lépés  6

Ezt a sűrű gombamártást a félig puha csirkecombra kenjük, majd a sütőbe visszatolva fedetlenül készre sütjük.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.