Tejpite

2016-02-11

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 1:10 h

Nincs is jobb egy remek házi piténél!

A tejpitét bárki elkészítheti hiszen egyszerű a receptje és mellé kínálhattok baracklekvárt.

Egyéb hozzávalók

  • 1 l tej
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 1 kk.reszelt citrom héja
  • 4 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Válasszuk szét a tojásokat és mérjük ki az anyagokat. A cukrot a vajjal, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral,a citrom reszelt héjával kihabosítjuk közepes fokozaton.

Lépés  2

Beleforgatjuk a lisztet, majd elkeverjük a tejet is a tésztába.A tojásfehérjéket felverjük és óvatosan belekeverjük a masszába. A kész tésztát vajazott-lisztezett tepsibe öntjük és elsimítjuk.

Lépés  3

Előmelegített sütőbe rakjuk a tésztát és 35-40 percig sütjük közép meleg(140-150) sütőben.Érdemes megszurkálni 25 perc után,hogy mennyire ragacsos.Akkor jó ha pudingos az állaga.

Átlag pontszám

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Karácsonyi puncsgolyócskák

  • Fehércsokoládés piskótatekercs

  • Krémes

  • Dupla csokis csoda süti

  • Puszedli karácsonyra

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.