Tejszínes málnatorta

2016-03-31

  • Mennyiség: 8
  • Elkészítési idő: 1:15 h

Csehné Horváth Zsuzsanna receptje

Egyéb hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 g málna
  • 600 ml habtejszín
  • 8 darab lapzselatin
  • 130 g cukor
  • 1 evőkanál málna likőr
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 2 dl víz

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, 200 fokon megsütjük.

Lépés  2

200 ml tejszínt fölhabosítunk. A málnát pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk, hozzá adunk 100 g cukrot, a málnalikőrt, 1 csomag vaníliás cukrot. Közben a 8 db lapzselatint megáztatjuk hideg vízben, majd a zselatint kinyomkodjuk, és egy kisebb edényben, lassú tűzön fölmelegítjük addig, amíg olvadni kezd, majd összekeverjük a pürésített málnával, végül a tejszínhabbal.

Lépés  3

A tortalapot középen kettőbe vágjuk, az egyik tortalapot 26 cm tortaformába visszahelyezzük, rákenjük egyenletesen a málnakrémet, és a másik tortalapot ráhelyezzük. Cca. 4 órát hideg helyen hűtjük.

Lépés  4

400 ml tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, 30 g cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és fölhabosítjuk. A krémmel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!

Recept Típusa: Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.