Tejszínes tormával és főtt sonkával töltött kalács

2016-03-22

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 2:00 h

Koncz Andrea receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 20 dkg puhára főtt sonka
  • 4-5 evőkanál tejszínes torma
  • 1 darab tojás(kenéshez)

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Az élesztőt kevés cukros tejbe felfuttattam,majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam!Duplájára kelesztettem A tésztát téglalap alakúra nyújtottam.(kb.25x45)A hosszabbik felét bevagdostam 2 cm szélesre és (a szélétől egy kicsit beljebb kezdve)kb 10-12 cm hosszúra.

Lépés  2

A megmaradt részre rákentem a tejszínes tormát ,rászórtam a főtt sonkát, és az egészet feltekertem.Majd kerek alakúra formáztam,úgy hogy a bevágott részes oldal belül legyen. .Az egészet lekentem felvert tojással hagytam kb 30 percet kelni,majd 180 fokon megsütöttem!(kb 30-35 perc,de ez sütőfüggő)

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(3.7 / 5)

3.7 5 11
Értékeld a receptet

11 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Kókuszos kocka

  • Lilahagyma lekvár,mint karácsonyi ajándék

  • Albert kekszes süti karácsonyra

  • Túrós pogácsa

  • Rakott skót tojás

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.