Tojásfasírtos krumplipürés süni

2016-03-26

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 40m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 12 darab tojás
  • 2 darab zsemle
  • ízlés szerint só
  • 1 g bors
  • 2 kiskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1.5 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 5 darab salátalevél
  • 1 darab piros retek
  • 1 darab paradicsom
  • 3 darab olajbogyó
  • 1 darab uborka
  • 5 szál petrezselyemlevél

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

10 db tojást megsütünk, közben a zsemléket vízbe áztatjuk.

Lépés  3

Amikor a tojás megsült, hozzáadjuk a vízből kicsavart zsemléket, 2 db nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz.

Lépés  4

Gombócokat formálunk belőle, és forró olajba kisütjük.

Lépés  5

A krumplipüréhez a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.

Lépés  6

Egy tányérra halmozunk a krumplipüréből, süni alakot formázunk belőle. Nyomózsákba teszünk egy kevés pürét, és azzal nyomkodjuk rá a süni "tüskéit". Olívabogyóból készítjük a szemeit és az orrát.

Lépés  7

Egy tányérra halmozunk a krumplipüréből, süni alakot formázunk belőle. Nyomózsákba teszünk egy kevés pürét, és azzal nyomkodjuk rá a süni "tüskéit". Olívabogyóból készítjük a szemeit és az orrát.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.