Tojáskrokett

2016-03-30

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 30m

Putóczki Gáborné receptje

Egyéb hozzávalók

  • 8 darab tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 kiskanál zsemlemorzsa
  • vaj
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Négy tojást keményre főzünk, meghámozzuk, apróra vágjuk. A másik négy tojást jól felverjük.

Lépés  2

Elkészítés: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük a tejjel. Amikor fölforrt, elhabarjuk a felvert tojással, a zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk.

Lépés  3

Belekeverjük a keménytojás-darabkákat. Vajjal kikent edényben hidegre tesszük, hagyjuk jól kihűlni, majd a masszából kisebb hengereket formázunk. Tojásban és morzsában panírozzuk, forró olajban aranybarnára sütjük. Friss salátával az igazi!

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Lángos

  • Töltött krumpli

  • Kismalac krumplipüré

  • Csirke alakú krumplipüré

  • Tyúk alakú krumplipüré

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.