Tojásos fasírt tekercs

2016-03-06

  • Mennyiség: 6
  • Főzési idő: 1:30 h

Bodnár Éva receptje

Egyéb hozzávalók

  • 0,5 kg darálthús
  • 1 darab nyers tojás
  • 2 darab áztatott zsömle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyha
  • 2 evőkanál libazsír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 darab főtt tojás
  • 1 darab piros californiai paprika

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő az alapanyagokat.

Lépés  2

Először elkészítjük a fasírt masszát. A beáztatott, jól kinyomkodott és összemorzsolt zsömlét a húshoz adjuk. A libazsíron fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd ezt is a húshoz adjuk. Ráütünk 1 tojást, ízesítjük sóval, borssal és jól összegyúrjuk.

Lépés  3

A tojásokat és a paprikát apró kockákra vágjuk.

Lépés  4

Egy szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit és ezen téglalap alakúra formázzuk a húsmasszát úgy, hogy a középső 1/3 részén kétszer olyan vastag legyen, mint a jobbra-balra eső 1/3-1/3 részen. A középső 1/3-on elrendezünk a kockára vágott főtt tojást és a kockára vágott kaliforniai paprikát. A balra-jobbra eső 1/3-okat felhajtjuk a középső részre és szép, tömör rudat formálunk belőle. A rúd tetejére teszünk - elosztva - 4 kiskanál libazsírt és a sütőben - légkeveréses funkcióval - pirosra sütjük.

Lépés  5

Ha fokozni akarjuk a színhatást, sárga és zöld kaliforniai paprikát is használhatunk.

Recept Típusa: Címkék:,
Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.