Töltött kelt tészta tulipán

2016-02-21

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 40m

Salamon Csilla receptje

Egyéb hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 darab tojás
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 3 kanál cukor
  • 1 kanál margarin
  • 3 kanál őrölt fahéj
  • 2 kanál cukor
  • 1 darab tojás
  • 2 kanál cukor

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki őket.

Lépés  2

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.

Lépés  3

6 felé vágjuk, mindegyikből kis cipót formázunk és egyenként oválisra kisodorjuk.

Lépés  4

Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk fahéjas cukorral és feltekerjük.

Lépés  5

Mindkét végét bevágjuk, de az egyik végét majdnem a feléig felvágjuk.

Lépés  6

Hosszabbik bevágásnál mindkét oldalához felhúzzuk (kép alapján).

Lépés  7

Tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk kristálycukorral, és előmelegített sütőben sütjük.

Átlag pontszám

(3.3 / 5)

3.3 5 7
Értékeld a receptet

7 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.