Töltött tojásos hidegtál

2016-03-31

  • Mennyiség: 6
  • Elkészítési idő: 20m

Kautz József receptje

Egyéb hozzávalók

  • 40 dkg francia saláta
  • 6 darab tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 4 kanál mustár
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej fodros saláta
  • 2 darab paradicsom
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 darab alma
  • 1/2 szál kígyóuborka

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés  2

A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelmártást főzünk.

Lépés  3

A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük, elkeverjük a besamellel és 5 dkg vajjal.

Lépés  4

Mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük.

Lépés  5

A franciasalátát egy nagyobb tálra rendezzük, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük.

Recept Típusa:,
Átlag pontszám

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet

5 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Puncs szelet

  • Ír krémlikőr házilag

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.