Túrógombóc

2016-02-16

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 45m

Most megosztjuk veletek az igazán finom túrógombóc titkát!

Íme a mi receptünk:

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 3 kanál porcukor
  • 1 csipet só

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

Törjük át szitán a túrót,majd rakjuk egy mély tálba. Keverjük hozzá a tojások sárgáját,a búzadarát és egy pici sót.

Lépés  2

Dolgozzuk össze alaposan,majd a fehérjéket verjük kemény habbá és forgassuk bele a túrós masszába. Óvatosan gombócozzuk ki és forró vízben ,gyöngyözve főzve 15 perc alatt főzzük ki a gombócokat.

Lépés  3

Közben vajban pirítsuk meg a zsemlemorzsát és a kifőtt gombócokat hempergessük meg benne. Édes tejföllel nyakon öntve tálaljuk.

Átlag pontszám

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet

2 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.