Túrós csusza

2016-02-09

  • Mennyiség: 4
  • Főzési idő: 35m

Egy egyszerű étel,melyet akár vacsorára is elkészíthettek.

Édesen és sósan is készítik.Mi a sós verziót favorizáljuk.

Egyéb hozzávalók

  • 40 dkg csuszatészta
  • 35 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 12 dkg szalonna
  • 1 csipetnyi só
  • 1 tk étolaj

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

A tésztát a szokásos módon, forrásban lévo sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összekeverve, melegen tartjuk.

Lépés  2

Közben egy nagy serpenyőbe beletesszük a finomra vágott füstölt szalonnát, és folytonos keverés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós, és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

Lépés  3

A visszamaradt szalonnazsírra öntjük a meleg tejfölös tésztát, és eros lángon egy-két percig kevergetve kissé lepirítjuk. Ezután rámorzsoljuk a túrót és a megmaradt tejföllel lelocsolva, a tetejére szórjuk a félretett szalonnapörcöt.

Lépés  4

Az előmelegített forró sütőbe (vagy grill-, esetleg mikrosütőbe) toljuk. 8-10 percig pirítjuk.

Lépés  5

Csak frissen és forrón jó.

Recept Típusa:
Átlag pontszám

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet

1 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Sonkás tészta

  • Mogyorós csirkés spagetti

  • Spagetti Carbonara

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.