Túrós pogácsa
2016-03-30- Konyha:Magyaros
- Étrend:Uzsonna
- Nehézségi fok:Könnyű
-
Hozzáadás kedvencekhez

- Mennyiség: 4
- Elkészítési idő: 60m
Csehné Horváth Zsuzsanna receptje
Egyéb hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 3 dkg só
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg sajt
- 2 darab tojás
Az étel elkészítésének leírása
Lépés 1
50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Lépés 2
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval. A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal. A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük. ( tipp: érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )
Átlag pontszám
(0 / 5)
0 ember pontozta a receptet