Túrós pogácsa

2016-03-30

  • Mennyiség: 4
  • Elkészítési idő: 60m

Csehné Horváth Zsuzsanna receptje

Egyéb hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 3 dkg só
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg sajt
  • 2 darab tojás

Az étel elkészítésének leírása

Lépés  1

50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.

Lépés  2

Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval. A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal. A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük. ( tipp: érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )

Recept Típusa:, Címkék:
Átlag pontszám

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet

0 ember pontozta a receptet

Kapcsolodó receptek:
  • Mézes puszedli

  • Süss te is mézeskalácsházikót könnyedén!

  • Így készítsd a keksztekercset!

  • Karácsonyi halászlé

  • Karácsonyi habkarika

Karácsonyi receptek

Konyha24.hu karácsonyi receptajánlata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.